HetLevenZoalsHetIsInH-H

Arbeid & Tewerkstelling

3. Arbeid en Tewerstelling in Houthalen-Helchteren.

Grondrecht 3: recht op arbeid en werk.
Elke inwoner van de gemeente heeft recht op werk dat overeenkomt met zijn of haar mogelijkheden. Arbeid en werk voorzien een gezin van een inkomen en geven daardoor een bestaanszekerheid aan het gezin.

Inleiding:
Op het vlak van arbeid en tewerkstelling kan Houthalen - Helchteren heel wat troeven voorleggen. De gemeente beschikt over een rijk aanbod van fabrieken, ondernemingen en diensten die zich verzameld hebben op de diverse plaatsen en industrieterreinen. Naast de ruim uitgebreide industrieparken is de gemeente ook heel wat KMO’s, eenmanszaken en diensten rijk. Deze ondernemingen en bedrijven bieden heel wat werkgelegenheid aan de mensen van en buiten Houhalen-Helchteren

Wat de industrieterreinen betreft kent Houthalen-Helchteren 5 belangrijke bedrijvenconcentraties:

  1. Europark
  2. Centrum Zuid
  3. Houthalen - Oost
  4. Helchteren en Sonnis
  5. Zwartberg: bereikbaar via Torenlaan in Genk.
  6.  

Informatie over de bedrijven kan je vinden op de website www.the-locator.eu Naast deze industrieterreinen heeft Houthalen-Helchteren ook een groot aanbod aan KMO’s en diensten alsook de meest voorkomende winkels en warenhuizen en uiteraard zeker niet te vergeten de Horeca.
De meeste KMO’s, Horecazaken, winkels en diensten zijn terug te vinden in de woonkernen van de verschillende deeldorpen van Houthalen-Helchteren in de omgeving van de kerk.
We denken hier vooral aan kledingzaken, voedingszakken, restaurants en tavernes, bakkerswinkels, huishoudzaken en geschenkenwinkels, computerwinkels, bloemenzaken, elektrische apparaten, kappers, snoepgoed, enz….
De Warenhuizen, de doe-het-zelf-zaken alsook de meubelzaken en groothandel Elektrische toestellen zijn meestal gesitueerd op de toegangswegen naar de centra van de deeldorpen.
Het boeiende van de gemeente Houthalen-Helchteren is dat wat het aanbod van artikelen betreft hier ook de multiculteraliteit terug te vinden is. Naast de gekende inlandse winkels is er ook een aanbod van Marokkaanse, Turkse, Spaanse, Italiaanse, Griekse, Poolse, ……. artikelen. De rijkdom van de verscheidenheid laat in de gemeente Houthalen-Helchteren zich echt zien. Dit aspect draagt heel erg bij tot de rijkdom en de charmes van de gemeente.

Ondersteuning en hulp op het vlak van arbeid en tewerkstelling kan u terecht bij:

  1. RVA – Bampslaan 23, 3500 Hasselt – 02 515 44 44
  2. VDAB – Marktplein 9/20, 3550 Heusden-Zolder – 011 80 77 50
  3. Actief Interim – Vivaldis – ACCENT en Start people (Interimkantoren).